Ενδοδαπέδια

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι ένας τρόπος θέρμανσης ενός σπιτιού μέσω ισχυρών και εύκαμπτων σωλήνων που είναι ενσωματωμένοι στο δάπεδο. Είναι αποδοτικό και προσιτό, προσφέροντας πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα καλοριφέρ.

Σε σύγκριση με τα καλοριφέρ, η ενδοδαπέδια θέρμανση καλύπτει τόσο μεγάλη επιφάνεια που είναι σε θέση να χρησιμοποιεί πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες νερού σε σχέση με τα καλοριφέρ. Αυτό βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης – ειδικά σε συνδυασμό με μια αντλία θερμότητας – και επίσης θερμαίνει καλύτερα ένα δωμάτιο καθώς δεν υπάρχουν κρύα σημεία.

Επίσης με την εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης αξιοποιείται όλος ο χώρος του σπιτιού καθώς δεν απαιτούνται θερμαντικά σώματα που καλύπτουν πολλά σημεία σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

Καλέστε μας στο:

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πως λειτουργεί

Η ενδοδαπέδια θέρμανση ουσιαστικά λειτουργεί μετατρέποντας την επιφάνεια του δαπέδου σε έναν τεράστιο, αποτελεσματικό και αόρατο πομπό θερμότητας. Το χειμώνα μέσα από τους σωλήνες που είναι τοποθετημένοι κάτω από το πάτωμα, περνάει ζεστό νερό με αποτέλεσμα να διαχέει ομοιόμορφα την θέρμανση από κάτω προς τα πάνω. Αντίθετα το καλοκαίρι δροσερό νερό διατρέχει στους σωλήνες προσφέροντας μία ευχάριστη δροσερή ατμόσφαιρα. Τους θερινούς μήνες επιλέγοντας μία σταθερή θερμοκρασία στους 25ο , επιτυγχάνουμε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα, με ελάχιστη κατανάλωση καθώς η αντλία θερμότητας παραμένει κλειστή στη διάρκεια της ημέρας. Σε περίπτωση καύσωνα , εάν επιθυμούμε χαμηλότερες θερμοκρασίες στο χώρο μπαίνει σε λειτουργία η ψύξη (fan coils).

Η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί σε συνδυασμό με διάφορες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή ενέργεια, η ηλεκτρική καθώς επίσης με το πετρέλαιο και με το φυσικό αέριο.

Scroll to Top