ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ

Το νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ οίκον 2020 αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο. Το πρόγραμμα ονομάζεται Εξοικονομώ – Αυτονομώ και θα είναι πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα προγράμματα, καθώς το ποσοστό επιδότησης μπορεί να φτάσει και το 85%. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Μέσα στον Οκτώβρη αναμένονται οι ακριβείς οδηγίες και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν για την ένταξη των ενδιαφερόμενων στο πρόγραμμα. Γίνονται προσπάθειες για να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων στις 2 Νοεμβρίου και θα ανοίγει τμηματικά για κάθε περιφέρεια, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο σύστημα και να μην υπάρχει μεγάλος όγκος αιτήσεων σε μικρό χρονικό διάστημα.

Για την ένταξη στο πρόγραμμα Εξοικονομώ – Αυτονομώ θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια που θα αφορούν το φορολογικό έτος 2019 και η επιδότηση θα ξεκινάει από 35% και θα φτάνει το 65% ανάλογα με το εισόδημα. Το ποσό της επιδότησης μπορεί να φτάσει και το 85% προσθέτοντας τις δύο νέες κατηγορίες του προγράμματος που αφορούν

·        Επιπλέον 10% λόγω Covid 19

·        Επιπλέον 10% για κατοικίες ενεργειακής κατηγορίας Η και Ζ που θα αναβαθμιστούν σε κατηγορία Β.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν έμπρακτο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία (πλήρους κυριότητας, επικαρπίας, ψιλής κυριότητας) . Επιλέξιμες κατοικίες είναι οι πολυκατοικίες , η μονοκατοικίες και τα διαμερίσματα.

Οι γενικές προϋποθέσεις για την ένταξη της κατοικίας στο νέο Εξοικονομώ είναι

·        Να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία , που θα αποδεικνύεται από το Ε1

·        Να υφίσταται νόμιμα , να μην υπάρχουν αυθαιρεσίες

·        Να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα

·        Θα πρέπει να υπάρχει ενεργειακό πιστοποιητικό από τον 11/2017 και μετά που θα αποδεικνύει ότι η κατοικία είναι κατηγορία Γ και κάτω

Οι παρεμβάσεις που θα καλύπτει το πρόγραμμα θα αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας, την ενεργειακή αυτονόμηση, έξυπνα συστήματα και παρεμβάσεις για πολυκατοικίες. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ένας εκπρόσωπός μας θα σας εξυπηρετήσει άμεσα!

ΠΑΡΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Scroll to Top